DOLAR 35,4940
EURO 36,4476
ALTIN 3.047,54
BIST 9.819,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6°C
Yağmurlu
İstanbul
6°C
Yağmurlu
Çar 8°C
Per 9°C
Cum 9°C
Cts 10°C

Başarılı Bir Dijital Girişimci Nasıl Olmalı

Başarılı Bir Dijital Girişimci Nasıl Olmalı
MOBİL REKLAM ALANI

Bugün bir dijital girişimci olmak isteyebilir, iş fikrinizi hayata geçirmek isteyebilirsiniz. Ancak bulduğunuz harika fikri hayata geçirmeden önce ya da günlük işlerinizin kolaylaşacağına dair bir rahatlığa kapılmadan önce şunu bilmeniz gerekiyor ki bu iş hiç de kolay değil. Öncelikle iniş çıkışlara, mücadeleye ve öğrenmeniz gereken derslere hazırlıklı olmanız gerekiyor.

Bir plan sahibi olmak çok önemli. Yapacağınız iş hakkında net bir hedefinizin olması ve nasıl yapacağınızı bilmeniz doğru yolda ilerlemenize yardımcı olur.

ARA REKLAM ALANI

Sizin fikriniz size özgü olabilir, bulunduğunuz kültüre, topluma, coğrafyaya ait olabilir. Ancak birebir aynı olmasa da mutlaka farklı coğrafyalarda benzer örneklerin nasıl çalıştığına, gelir modellerine, başarılı oldukları ve başarısız oldukları alanlara bakın. Buradan alacağınız küçücük bir fikir bile size çok şey katabilir.

Dijital girişimciler için en önemli şey ekosisteme, değişen şartlara, yeni gelişmelere açık olmak ve kolayca uyum sağlayabilmektir. Bunun için de internet medyasını, gelişmeleri, growth hacking, SEO gibi alanlardaki dokümanları sürekli gözden geçirmek gerekiyor. Güncelin nabzını tutmak ve iyi bir okuyucu olmak oldukça önemli.

Ne iş yaptığınızı ve sistemin nasıl çalıştığını anlamanız çok önemli. Kendi uzmanlık alanınız dışında kalan, örneğin hukuki çerçeve ya da finans gibi konularda da bilgi sahibi olmanız gerekir. Böylece gelişmelerin işinizi nasıl etkileyeceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kafanızda istemediğiniz kadar fikir vardır, zor olan ise bu fikirlerin doğru zamanda meyve vermesini sağlamaktır. Kendinizden şüphe duymamalısınız ve kendinize güvenmekten asla vazgeçmemelisiniz. Ancak bazen kafanızda yarattığınız bazı kesin yargılardan kurtularak biraz daha esnek olmalısınız.

Fikirleriniz ilk seferde başarıya ulaşmazsa üzülmeyin, başarı belki de bir başka köşede sizi bekliyordur. Gerekli olduğunu düşündüğünüzde kendi etrafınızda dönmekten çekinmeyin.

En iyi iş fikrine sahip olabilirsiniz ancak bunu açık bir biçimde ifade edemezseniz asla ilerleyemezsiniz. Ayrıca iş arkadaşlarınızla ve müşterilerinizle verimli bir biçimde çalışmak zorundasınız. Bu yüzden iletişim becerilerinize yatırım yapmalısınız.

Vizyon çok önemli ama onun içine hapsolmamak da gerekir. Yeni alanlar çıktıkça yeni fırsatlar keşfedebilirsiniz. Mevcut işiniz, giderek çok daha geniş ve kazançlı bir iş modelinin bir parçası haline gelebilir.

İnternet girişimlerinde doğru fikri bulmak kadar önemli diğer bir nokta da ‘hızlı uygulama’. Girişimlerimizi fırsatlar üzerine kurmalı, ihtiyaçlardan veya başka sebeplerden dolayı ortaya çıkan fırsatları en hızlı şekilde değerlendirmeliyiz.  Aksi takdirde bizim tamamlayamadığımız fikri, bizimkinden daha vasat ama tamamlanmış bir biçimde görmemiz son derece muhtemel.

Daha fikir aşamasındayken bile sayısız engelle karşılaşacaksınız. Her geçen gün, sayısı daha da artacak olan bu engellere karşı koymak ancak kararlılık ve hırsla mümkün. Hırsın olumsuz yanlarından korunmak içinse eleştirilerin sizi yıldırması değil, mükemmelleştirmesi gerektiğine inanmalısınız.

Hata iş yapmanın doğal bir parçasıdır. Hatalardan pişman olmak yerine, onları analiz ederek ders çıkarın. Dijital dünyaya yatırım yapacak olan girişimcilerin iş dünyası kadar teknolojiyi de takip etmesi gerekir. Böylece teknolojinin gittiği yönü görerek işlerini gelişecek fırsatlara göre planlayabilirler.

MOBİL REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.