DOLAR 35,4925
EURO 36,4935
ALTIN 3.041,09
BIST 9.713,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6°C
Yağmurlu
İstanbul
6°C
Yağmurlu
Çar 8°C
Per 9°C
Cum 9°C
Cts 10°C

Bilgisayarınıza Uygun SSD Seçimi Nasıl Olmalı

Bilgisayarınıza Uygun SSD Seçimi Nasıl Olmalı
REKLAM ALANI
A+
A-

SSD’ler klâsik sabit disklerden farklı çalışırlar. Olağan sabit diskler bilgiye erişmek ve işlemek için bir disk döndürürken SSD’ler bilgiyi flaş hafıza çiplerinde depolarlar. SSD’lerdeki çalışma tarzı akıllı telefonlar, USB bellekler ve tabletler ile birebirdir. SSD, donanımındaki bütün hafıza çiplerine birebir vakitte erişilebilir, bu da bilgiyi işlemek için disk döndürmeye gerek bırakmadığından süreçler daha süratli ve büsbütün sessiz tamamlanır. 

Bir SSD almadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli nokta alacağınız SSD ile takmak istediğiniz cihazın uyumluluğudur. İster eski bilgisayarınızı hızlandırmak istediğiniz için SSD’lere bakın, isterseniz de yepyeni bir sistem oluşturun. 

ARA REKLAM ALANI

Ekstra güç kablosuna ve SATA kablosuna ihtiyaç duymadan tüm veri ve enerji aktarım işleri doğrudan anakarttan yapılır. Pek çok kullanıcı SSD’lerde sadece M.2 yazdığı için çok yüksek okuma-yazma hızları elde edeceğini sanar fakat bu yanlış bir bilgidir. M.2 bir form faktörüdür ve mSATA biriminin geliştirilmiş versiyonudur. 

Bir SSD alırken sırf cebinizden daha az para çıksın diye düşük depolama kapasiteli SSD’lere yönelmeyin. Piyasada birbirinden farklı pek çok SSD bulunmakta. Daha yüksek performans için çok hızlı olması gereken ama pahalı olanlar ya da yavaş ama daha geniş kapasite sunabilen ve hesaplı olan SSD’ler bunlardan sadece birkaçı.

SAMSUNG 980 Pro En son teknoloji olan PCIe 4.0 desteği sayesinde 2021 yılında alabileceğiniz en iyi SSD. SSD’yi tam performansında kullanmak için PCIe 4.0 destekleyen bir anakarta takmanız gerekmekte.

SABRENT Rocket Q Serisi, her ne kadar alabileceğiniz en âlâ SSD’lerden biri Samsung 980 Pro olsa da fiyatını değerli bulanlar lakin PCIe 3.0 suratlarını aşmak isteyenler için alınabilecek en yeterli SSD’lerden biri.

XPG Spectrix S40G, şayet siz de ışıklı eserleri seviyorsanız kesinlikle RGB aydınlatmaya sahip pek çok SSD görmüşsünüzdür. Pek çok bilinmeyen marka yalnızca RGB aydınlatma ekledi diye zati dandik olan SSD modellerini artırım yaparak tekrar çıkarttı ve bu kullanıcıların RGB aydınlatmaya sahip SSD’lerden uzak durmasına sebep oldu. Lakin XPG markası bu modeli ile birlikte harika performansı uçuk olmayan bir fiyatta olağanüstü bir görsellikle bu modelde birleştirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.