Hikayeler arasında serüvenden serüvene sürüklen!

Sosyal izolasyon günlerinde okumanızı önerdiğimiz kitaplar:
ÇAVDAR TARLASINDA ÇOCUKLAR
Gönülçelen ya da Çavdar Tarlasında Çocuklar, J. D. Salinger’in romanıdır. Eser ilk olarak 1951’de Birleşik Krallık ve ABD’de kitap olarak basıldı. “Modern zamanların başyapıtı” olarak değerlendirilen bu eserden bir bölüm: Pek çok insanın hakkında konuştuğum için üzgünüm. Bildiğim tek şey; size anlattığım herkesi biraz özlüyorum. Bizim Stradlater’i ve Ackley’i bile sözgelimi. Sanırım o lanet Maurice’i bile özlüyorum. Sakın kimseye bir şey anlatmayın. Herkesi özlemeye başlıyorsunuz sonra.
YOLDA
Amerikan edebiyatının devi Jack Kerouac’tan, Beat Kuşağı destanını yazan kitap: Yolda….Kafaları dumanlıydı, hayatın sillesini yemişlerdi belki, iflah olmaz hayalperestlerdi… Yaşam yazılacak bir şiirdi onlar için ve beklemezdi. Jack Kerouac, bir döneme damga vuran Yolda’da kendi hikâyesini anlatıyor. Sansürsüz, yalansız, olduğu gibi. Belge niteliğinde bir roman, aynı zamanda bir şarkı bu belki de; özgürlüğün, arayışın, dostluğun, kayıp babaların ve küskün oğulların, onulmaz yaşam hasretinin şarkısı.
BÖCEK
Dönüşüm, Değişim veya Metamorfoz, Franz Kafka’nın uzun öyküsü. İlk olarak 1915 yılında yayımlanmıştır. Kafka’nın en popüler eseri sayılabilir. Öykü, Gregor Samsa’nın bir sabah kendini dev bir böceğe dönüşmüş bulmasıyla başlar ve hayatındaki değişiklikleri anlatarak devam eder.
OBEN’İM DÜNYAM
Yeni tanıştığı gizemli bir kadın Oben’in yaşamını alt üst etmiştir. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Oben’i kasıp kavuran yeni aşk aynı zamanda kendisini sırlarla dolu bir labirentin içinde bulmasına neden olmuştur.
Oben ve Deniz’in inanılması zor, sürükleyici hikâyesini, Tayfun İkan’ın usta kaleminden, dudaklarınızda bir gülümseme eşliğinde, bir solukta okuyacaksınız. Tayfun İkan, Oben’im Dünyam adlı kitabında, psikoloji, fantasya ve gerçeklik türlerini bir arada kullanarak son yılların en ilginç romanını yazdı.
KÖRLÜK
Körlük, ürkütücü bir roman, beklenmedik bir felaketi yaşayan bir toplumun nasıl çöktüğünün, nasıl bencilleştiğinin ve değer yargılarını yitirdiğinin hikâyesi. Konusunun ürkütücülüğüne rağmen olağanüstü bir şiirsellikle anlatılmış bu unutulmaz roman, usta yazarın belki de en etkileyici yapıtı.
BEN ROBOT
Ben, Robot’ta, Isaac Asimov en ünlü 9 robot öyküsünü toplamıştır. Bu öyküler, gelecek nesillerin robot öyküleri için bir yol gösterici olmuş, bilimkurguda robotun ciddiye alınmasını sağlamıştır. Asimov, bu öykülerle konuşma yetisi olmayan robotlardan insanlığın iyiliğini gözeten makinelere kadar, robot tarihinin izini sürüyor.
YER ALTINDAN NOTLAR
Yeraltından Notlar, Dostoyevski’nin, Camus dahil olmak üzere birçok Batılı düşünürü varoluşçu anlamda etkilemiş bir klasik olarak kabul edilen kısa romanıdır. 1864 yılında Petersburg’da basılmıştır.
GAZAP ÜZÜMLERİ
John Steinbeck’in başyapıtı. Steinbeck, 1939 yılında yayınladığı eseriyle Pulitzer Ödülü’nü kazanmıştır. Bu romanında yazar, Amerika’da 1930’lu yılların ekonomik kriz dönemlerini, insanlığın dramını etkileyici bir dille anlatmaktadır.