Gelecekte İhtiyaç Duyacağınız Beceriler!
Geleceğin çalışma ortamında bu geçişlerden sağ çıkmak ve yerimizi sağlama almak istiyorsak, değişen teknolojilere ayak uydurmalı ve çalışmayla ilgili olan yeni talepleri karşılamalıyız.
Geleceğin çalışanlarının, çevrelerinde meydana gelen değişikliklere yanıt verebilecek şekilde uyum sağlamaları gerekecek. İş yerleri değişime uğradığı gibi sen de becerilerini geliştirmelisin.
Duygusal zeka, tamamen insanların duygularına ve çevresine hakim olmasıyla ilgilidir. Bu, senin farklı durumları yönlendirebilmene, davranışları yönetebilmene ve kişisel başarı yolunda kararlar alabilmeni sağlar.
Otomasyonla beraber, yapay zeka ve makinelerin çalışma alanlarına sızması, sosyal becerileri her zamankinden daha önemli kılacak.
Müzakere, yalnızca biz insanların yapabileceği ve iyi yapabileceği bir şeydir! Buna rağmen, bazı meslekler kabuğumuza çekilmemize ve kişilerarası becerilerimizin azalmasına yol açtı.
Yine de müşteriler, meslektaşlar ve yöneticilerle etkileşimde bulunmamız ve müzakere etmemiz aynı zamanda daha aktif roller üstlenmemiz bekleneceğinden, müzakere ve diğer sosyal beceriler gelecekte daha da önemli olacak. Makinelerin önemsiz ve tekrarlayan işlerden bizi kurtarmasıyla, aktif roller üstlenip girişimcilik adına işler yapmaya daha müsait olacağız. Bunun için ayaklarının üzerinde durmayı bilip, projeni, departmanını veya işini yürütme yeteneğine sahip olmalısın.
Okuryazarlık kelimesi genellikle okuma ve yazma becerisiyle ilişkilendirilir. Bununla birlikte yeni medya okuryazarlığı, dijital bir toplumda faaliyet gösterme yeteneği olarak tanımlanır. Bu, medyaya erişme, analiz etme, değerlendirme ve yaratma becerisidir. Şüphesiz, dünya giderek daha dijital hale gelirken, bu yetenek 21. yüzyıl iş gücü için çok önemlidir.
Geçmişte uyum sağlamak bir çalışan için hayati bir özellik değildi, yapılması gereken işler çoğunlukla pek değişmezdi. Ancak günümüzün çalışma ortamında yeni durumlara, programlara ve insanlara uyum sağlayabilmek inanılmaz derecede önemli.
Sosyal zeka, başkalarıyla bağlantı kurma yeteneğine karşılık gelir. Temel iletişimin ötesinde, empati yoluyla daha derin ve anlamlı bağlantılar kurmana ve sosyal ortamları kolaylıkla yönlendirmene olanak tanır. Kendimizi mantığa dayalı ve tekrarlayan görevler için teknolojiye güvenirken bulabiliriz, ancak etkileşim, algılama ve iş birliği gerektiren konularda bütünleyici olan biz olacağız.
Şirketler gitgide makinelere ve otomasyona bağımlı hale geldikçe, teknolojik becerilere ve bilgiye sahip profesyonellere olan ihtiyaç artacak. Paralel olarak da şirketlerin bu sistemleri koruyabilen ve operasyonel kesintileri ortadan kaldırabilen kişilere olan talebi artacak.
Koordinasyon, başkalarıyla iletişim yoluyla bağlantı kurmayı gerektirir. İş dünyasında meslektaşlarla çalışabilmek ve onların eylemlerine göre kendimizi ayarlamak önemlidir. Bu sebeple, sağlam bir takım oyuncusu olmak, gelecekte de önemli bir konumda olacaktır.
Günümüzün hızla gelişen dünyasında, birçok iş ve çoklu görevle uğraşmak durumundayız. Bununla birlikte, ileride çok çeşitli işler için daha yüksek düzeyde bilişsel yetenekler gerekli olacak.
Hizmet odaklı bir kişi olmak, insanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini tahmin edip karşılayabilmek anlamına gelir. Eğer müşteri hizmetleri içeren bir sektörde çalışıyorsan, bu özellikle çok kullanışlı bir beceridir.