DOLAR 32,5450
EURO 34,7490
ALTIN 2.488,22
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Olumsuz Duygu Döngüsünden Nasıl Çıkılır?

Olumsuz Duygu Döngüsünden Nasıl Çıkılır?
REKLAM ALANI

Kronik endişeler kalıcı değildir, sadece zihinsel alışkanlıklardır ve kırılabilirler. Beynimizi hayata farklı bir açıdan bakması için eğitebiliriz. Tıpkı fiziksel alışkanlıklarımızdan kurtulmak için yaptığımız gibi, zihinsel alışkanlıklarımızdan da onları yenileriyle değiştirerek kurtulabiliriz.

Fazla düşünme sendromuyla başa çıkmak istiyorsanız her konuda olduğu gibi ilk olarak yapılması gereken şey durumun farkına varmaktır. Kendinizi stresli, gergin veya şüpheci hissettiğiniz anlarda bir adım geri çekilip olayın farkına varmak, fazla düşünme döngüsünü kırmak için gerekli olan tohumları atmanız için güzel bir başlangıçtır.

ARA REKLAM ALANI

Mutlu ve pozitif alternatiflerle dikkatinizi dağıtmak güzel bir opsiyon olabilir. Meditasyon, dans, egzersiz, boyama, örgü ve aklınıza gelen daha pek çok aktivite zihninizi meşgul tutmanıza yardımcı olabilir.

Sizi mutsuz eden ve kafanıza takılan olayların 5 yıl içinde ne kadar önemli olacağını düşünmek, olayların merkezinden çıkmanıza ve büyük resmin farkına varmanıza yardımcı olur.

Sağlıklı boyutlardaki hırs mükemmeli hedeflerken bize yardımcı olsa da mükemmel anı veya mükemmel olmayı beklemek sağlıksız bir zihin yapısıdır. Unutmayın ki mükemmel erişilemez bir mertebedir ve gelişim kaydetmek mükemmeli beklemekten çok daha akıllıcadır.

Fazla düşünme eğilimine neden olan korku yeterince iyi, güzel, akıllı, çalışkan vs. olamama hissinden kaynaklanır. Bu hislerden arınmak içinse yapılması gereken öncelikli şey elinizde olan şeylere ve yaptılarınıza odaklanmaktır. Kendi kendinizi olduğunuz gibi kabul etmenizin ve sahip olduklarınız için şükretmenizin anahtarı budur.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.